Ég a nemzeti park egy része Krassó-Szörény megyében

Csaknem száz tűzoltó küzd a lángokkal a Domogléd-Cserna Nemzeti Parkban, ahol péntek délután ütött ki tűz. A Krassó-Szörény megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Magdalena Tocmelea tájékoztatott: egy turista észlelte és jelentette a tüzet a Domogléd-Cserna Nemzeti Parkból.

Egy feketefenyő-ültetvényen csaptak fel a lángok, a tűz jelenleg hozzávetőlegesen egyhektáros területet érint, de fennáll a veszélye annak, hogy átterjed a közeli bükkerdőre is.

Az oltási munkálatokat nehezíti, hogy a tűz a nemzeti park egyik nehezen megközelíthető, meredek és sziklás részén ütött ki, 1 100 méteres magasságban, Herkulesfürdőtől 25 km távolságra, amelyből 15 km földút.

Pénteken 23 órakor a tűzoltók abbahagyták az oltást, szombaton pedig újrakezdték a munkálatokat, a környező megyékből hívott kollégáik segítségével. A szombati nap folyamán csaknem száz, Krassó-Szörény, Temes, Gorj és Mehedinţi megyei tűzoltó dolgozik a lángok eloltásán. Munkájukat a herkulesfürdői erdőkerület negyven alkalmazottja és két helikopter segíti.

Kapcsolódók

Kimaradt?