Példakép lett a románok szemében a kolozsvári magyar kisfiú

Véletlenül letörte egy autó stoplámpáját egy kolozsvári magyar kisfiú, de nem futott el a helyszínről, hanem megvárta a gépkocsi tulajdonosát, hogy kifizesse neki a kárt.

Erről a Facebook-oldalán számolt be csütörtökön egy román férfi, aki az unokatestvére az autótulajdonosnak. A kisfiú rollerezés közben ment neki véletlenül a leparkolt jármű stoplámpájának. Nem szaladt el, leült és várt. Egy szomszédja hívta fel a gépkocsi tulajdonosának figyelmét, hogy egy gyermek ül a földön a járműve mögött.

A férfi lement az autójához, és a kisfiú tört románsággal elmesélte neki, hogy mi történt. Százhúsz lejt és némi aprópénzt szorongatott a markában, amit át akart nyújtani az okozott kár ellenértékeként. „Az unokatestvérem könnyekkel a szemében segítette fel a gyereket a földről, s megköszönte neki a felnőtteknek is példát mutató magatartását. A pénzt természetesen nem fogadta el” – olvasható a beszámolóban.

Az esetet megosztó férfi kiemelte azt is, hogy a becsületes kisfiú magyar nemzetiségű. „Minden tiszteletem a gyermeké és a szüleié!” – írta bejegyzésében, hozzátéve: kíváncsian várja, hogy a beszámolója lesz-e annyira népszerű a közösségi oldalakon, mint amilyen a székelyudvarhelyi kauflandos-miccses történet volt. Ennek főszereplője azt állította: nem szolgálták ki a székelyföldi városban, mert nem tudott magyarul.

A Facebook-bejegyzést péntek délutánig közel 5 ezren osztották meg.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kimaradt?