A kormány az egészségügyi alkalmazottak bérproblémáinak rendezését ígéri

Konkrét megoldásokkal válaszol a kormány az egészségügyi alkalmazottak bérezési problémáira, jelentette ki Viorica Dăncilă miniszterelnök a kórházmenedzserekkel tartott megbeszélésen.

A kormány közleménye szerint a miniszterelnök hétfőn Sorina Pintea egészségügyi miniszterrel, Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszterrel és Eugen Teodorovici pénzügyminiszterrel együtt tárgyalt a kórházmenedzserekkel az egészségügyi alkalmazottaik bérezésével és a pótlékokkal kapcsolatos problémákról.

„Azért szerettem volna tárgyalni önökkel, mert számomra miniszterelnökként és az általam vezetett kormány számára is prioritást képez az egészségügy. Ezért az egészségügyben dolgozók és a tanügyi alkalmazottak is béremelésben részesültek. Nyitott vagyok, szeretném tisztán látni, hogy milyen gondokkal küszködnek. Minden önök által jelzett problémát kielemzünk, hogy konkrét és korrekt megoldásokat találjunk” – nyilatkozta a kormányfő.

A kormány szerint a beszélgetésen megjelent menedzserek méltányolták, hogy az új egységes bértörvény jelentős béremelést írt elő az egészségügyi alkalmazottak, főleg az orvosok számára.

A közlemény értelmében ugyanakkor a kórházvezetők jelezték, hogy vannak olyan alkalmazottak, akiknek februárhoz képest márciusban csökkent a bérük, ugyanakkor a pótlékszabályzat miatt az orvosok fizetése tekintetében is eltérés mutatkozik attól függően, hogy az egészségügyi minisztériumhoz, a megyei tanácshoz vagy a helyi önkormányzathoz tartozik a kórház, amelyben dolgoznak.

A mintegy 350 kórházmenedzserrel tartott megbeszélést követően Viorica Dăncilă elrendelte, hogy hozzanak létre egy munkacsoportot, amely kielemzi a felvetett problémákat és megoldásokat javasol ezekre, írja még a közlemény.

Kapcsolódók

Kimaradt?