FRISSÍTVE - Vegetációtűz miatt hétfőn zárva lesz a Transzfogarasi-út

FRISSÍTVE: Vegetációtűz miatt többször leállították a forgalmat vasárnap a Transzfogarasi-úton, hogy a hatóságok eltávolítsák az úttestre eső köveket - közölte az országos rendőr-főkapitányság. Senki nem sérült meg. FRISSÍTÉS: A forgalom újraindult. FRISSÍTÉS 2: Hétfőn egész nap korlátozhatják a forgalmat.

A rendőrség közlekedési tájékoztató szolgálata (Infotrafic) arról számolt be, hogy a Transzfogarasi-út 57-es kilométerszelvényénél, az Argeş megyei Arefu község közelében kigyulladt a növényzet, és emiatt kövek estek az úttestre. A hatóságok többször leállították rövid időszakokra a forgalmat, hogy eltávolítsák a köveket.

A növényzet a Poenari vár közelében gyulladt ki, a hatóságok 60 turistát menekítettek ki.

 A tűz eloltásához helikopterre van szükség, mert a meredek oldal miatt más módon nem közelíthető meg a helyszín. Az Argeş megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közölte, Iaşi-ból érkezik helikopter. 

Mădălina Epure, az ISU szóvivőjének tájékoztatása szerint a tűz körülbelül 700 négyzetméteren terjedt el.

FRISSÍTÉS: A forgalom újraindult. 

FRISSÍTÉS 2: Bár eredetileg úgy becsülték, hogy hétfő reggel 8 órakor újraindulhat a forgalom a Transzfogarasi-úton, a korlátozás továbbra is érvényben van és ez várhatóan így is marad a hétfői nap folyamán, nyilatkozta az Antena 3 hírtelevíziónak az Argeș megyei tanács elnöke.

(Címlapi illusztráció forrása: Pro TV)

Kimaradt?