Újabb fordulat történt a Brassóban félholtra vert férfi ügyében

Mégsem verte át a közvéleményt a Brassóban félholtra vert férfi. Valóban van egy beteg fia, akinek rendszeresen küldött pénzt – derítette a Dumitru Neculainak adományokat gyűjtő orvos, Vasi Rădulescu.

Mint ismert, korábbi munkaadója azt nyilatkozta a sajtónak: nem tud arról, hogy a 66 éves férfinek lenne egy beteg fia, akinek pénzt szokott küldeni. Jean Purice szerint Dumitru Neculai átverte az országot, és nem szabad pénzt adni neki, mert elissza.

Egy bukaresti orvos eddig több mint 20 ezer eurót gyűjtött össze támogatásokból a brutálisan megvert férfinek, akinek ügye példátlan szolidaritási hullámot váltott ki az országban. Miután hazugsággal vádolták a pártfogoltját, Vasi Rădulescu nyomozni kezdett, és kiderítette: Dumitru Neculainak valóban van egy beteg fia Focșani-ban, aki rendszeresen kapott pénzt az apjától.

„A beteg fia létezik, felvettem vele a kapcsolatot. Megerősítette mindazt, amit az apja mondott, azt is, hogy pénzt szokott küldeni neki. Tehát ez nem egy kitalált történet” – írta Facebook-oldalára az orvos. Dumitru Neculai fia elmondta azt is neki, hogy szülei elváltak, és apja sokat ivott.

Vasi Rădulescu azonban továbbra sem hiszi, hogy pártfogoltja alkoholista, mert nincsenek elvonási tünetei a kórházban. Ha pedig így van, annál inkább szeretne rajta segíteni. Közölte, hogy Dumitru Neculait szakemberek fogják megvizsgálni, kiutalása után pedig pszichológusi segítséget is kap.

Mint ismert, a napszámosként tengődő Dumitru Neculai súlyos sérülésekkel került kórházba, miután két fiatal eszméletlenre verte egy aluljáróban. Eltört az orrcsontja, egy csigolyája, kis híján lebénult, és több fogát elveszítette.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?