Jogtalanul jutott mezőgazdasági támogatáshoz egy Kovászna megyei rendőr


-A A+Vádat emelt az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) egy Kovászna megyei rendőr ellen, aki hamis papírokkal próbált vissza nem térítendő támogatást lehívni a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségtől (APIA). 

A DNA közleménye szerint a rendőr 2014 novembere és 2015 februárja között több alkalommal, más-más elnevezésű projektekkel fiatal gazdáknak szóló, vissza nem térítendő európai uniós támogatást igényelt ahhoz, hogy állatfarmot alapítson a Brassó megyei Szászhermányban (Hărman).

Ennek érdekében a rendőr három különböző kérést nyújtott be a Vidéki Beruházásokat Finanszírozó Ügynökség (AFIR) Brassó megyei irodájába, amelyekben azt a látszatot keltette, hogy teljesíti a minimális jogosultsági feltételeket.

A támogatás maximális értéke minden esetben 40 000 euró volt.

A vádhatóság szerint 2015-2016-ban Aurel Blaj rosszhiszeműen nyújtott be az APIA-hoz két területalapú támogatásra vonatkozó kérelmet, amelyben hamis módon azt állította, hogy 1,24 hektár területet használ, és ezzel jogtalanul jutott 2 618 lej vissza nem térítendő támogatáshoz.

Az ügyet a Brassó megyei törvényszék tárgyalja.

(Címlapkép: blog.avocatoo.ro)

HIRDETÉSEZT OLVASTA MÁR?

X