Iskola másként hetet szervez a középiskolásoknak a BBTE

Ismeretterjesztő, interaktív előadásokat és műhelyeket szervez a középiskolásoknak a Babeș–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata április 16. és 22. között.

Az egyetem egy intézményesen kiválasztott időszakot jelölt meg a középiskolás csoportok foglalkoztatására, valamint iskolákba való látogatásra, tekintettel arra, hogy az oktatási minisztérium által nincsen rögzített időpontja az Iskola másként hétnek.

A kijelölt héten a BBTE 17 kara összesen 73 programpontot hirdetett meg, olyan ismeretterjesztő, interaktív előadásokat és műhelyeket, amelyek révén a diákok betekintést nyerhetnek az egyes szakterületek oktatásába, a BBTE-s és a kolozsvári diákéletbe. Az oktatók és egyetemi hallgatók által a természet-, reál-, humán- és társadalomtudományok területéről biztosított bemutatók mellett, a középiskolások tájékozódhatnak majd az oktatási kínálatról és a felvételi követelményekről is.

A kolozsvári foglalkozások mellett az egyetemi oktatók lehetőség és igény szerint más városokba is ellátogatnak meghívás alapján. Az év elején az iskolákhoz eljuttatott programajánlatból a diákcsoportok és az osztályfőnökök igény és érdeklődés szerint válogathattak, majd az egyes foglalkozásoknál megjelölt elérhetőségen vehették fel a kapcsolatot a szervezőkkel.

Ebben az időszakban lehetőség van a csoportoknak szervezett egyetemlátogatásra is az egyes karok székhelyén. Az egyetem által szervezett programok összesítője itt megtalálható. Továbbra is lehetőség van előadásokra és foglalkozásokra való bejelentkezésre, vagy az oktatók meghívására az összesítőben feltüntetett elérhetőségeken.

(Címlapfotó: Serar Szabolcs)

Kapcsolódók

Kimaradt?