Rendőrség: egy botrányhőst igazoltattunk Baróton

Provokáló módon viselkedett az a fiatalember, akit szombat este erőszakkal fenyegetve és „bazmegelve” igazoltattak Baróton – állítja a rendőrség. D. I.-t állítólag botrányhősként tartják számon a háromszéki kisvárosban. A fiatalember erre úgy reagált: a rendőrök a vádakodással menteni akarják a bőrüket.

A belső vizsgálatok előzetes eredményei szerint nem igazolódott az a gyanú, hogy a baróti rendőrök fizikailag bántalmazták volna a szombat este igazoltatott fiatalokat. A hatóságiak szabályszegő magatartására vonatkozó gyanút még vizsgálják – közölte a Maszollal a Kovászna megyei rendőrség szóvivője.

Nicoleta Marin-Tolvajt arra reagáltattuk, hogy egy baróti fiatalember szerint a szombati igazoltatáskor nem csak erőszakkal fenyegették őt és társát minősíthetetlen hangnemben az autóját leintő rendőrök, de egyikük a két fülét megfogva ráncigálta a fejét. A fiatal sofőr, D. I. a bírságolási jegyzőkönyv aláírását is megtagadta, arra hivatkozva, hogy nem tud románul.

A szóvivő tájékoztatása szerint az autót 23 órakor intették le a rendőrök Barót központjában. Ennek oka az volt, hogy a két fiatal „kihívó magatartást tanúsított”: leeresztett ablakokkal, a zenét bömböltetve közlekedett. Azért kellett bekísérni a rendőrségre őket, mert a sofőr mellett ülő személynek nem volt személyi igazolványa. A bírságot közcsendháborításért szabták ki rájuk. D. I. annak ellenére nem írta alá a jegyzőkönyvet, hogy az egyik rendőr magyarul ismertette a tartalmát – közölte Nicoleta Marin-Tolvaj.

A Maszolnak egy név nélkül nyilatkozó rendőr elmondta: D. I.-t botrányhősként tartják számon a háromszéki kisvárosban. Állítólag többször meggyűlt a baja hatóságokkal, jó néhány bírságot is kapott már különböző kihágásokért, egy ügyben pedig bűnvádi eljárás is indult ellene. „Nem csoda, hogy a társaimnak elfogyott a türelme” – védte kollégáit a rendőr.

Egy olvasónk is megerősítette, hogy D. I. „problémás fiatalember”. Elmondta, hogy egy alkalommal együtt utazott vele haza Németországból. „A mikrobuszban utazóknak elmesélte, hogy megverte barátnőjét, és a munkaadójával is konfliktusok voltak. Az utazás során gondja akadt a sofőrrel is. Ha jól tudom nem is fizette ki a teljes összeget” – tudtuk meg.

„Mentik a bőrüket”

Megkerestük az ügyben D. I.-t is, aki úgy reagált: a rendőrök most mindennel próbálkoznak, „csakhogy mentsék a bőrüket”. Elismerte, hogy a fizikai bántalmazás tényét nem tudja bizonyítani, de emlékeztetett, hogy a rendőrök szabályszegő magatartásáról videófelvétele van.

„Még ha a börtönből szabadultam volna, akkor is meg kell adniuk a tiszteletet az állampolgároknak. Szeretnék odaállni a rendőr elé, aki ráncigálta a fejemet, és nekiszegezni a kérdést: valóban nem bántalmazott? Remélem, az igazság győz, nem az egyenruha” – jelentette ki a Maszolnak.

Arra a kérdésünkre, hogy valóban bántalmazta-e a barátnőjét, azt válaszolta: a magánéletéhez senkinek semmi köze.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?