FRISSÍTVE - Hóhelyzet: forgalomkorlátozás lépett érvénybe Székelyföldön is

FRISSÍTVE: Forgalomkorlátozás van érvényben péntek délelőtt a 13B jelzésű országúton 7,5 tonnásnál nagyobb gépkocsik számára. 

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az időjárási viszonyok miatt pénteken reggel 8:30-tól a Parajd - Bucsin - Gyergyószentmiklós (13B jelzésű) úton nem közlekedhetnek 7,5 tonnásnál nagyobb gépjárművek. 

Péntek reggel a 13A jelzésű országúton is betiltották a teherautóforgalmat a kiadós havazás miatt - tájékoztatott Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő. 

Az országos útviszonyokról a közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság diszpécserszolgálatán, a 021/264.33.33-as, a 021/9360-as, a 0800.800.301-es telefonszámon, a társaság honlapján, illetve Facebook-oldalán lehet tájékozódni. 

FRISSÍTÉS: Leállt a forgalom a 11-es országúton az Ojtozi-szorosban, ugyanis az útburkolatot hó borítja - tájékoztat az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedési tájékoztató központja (Infotrafic). A 77-es kilométerszelvény környékén mindkét irányban áll a forgalom, mert a nagy hó miatt a kamionok nem tudnak haladni. 

FRISSÍTÉS1:  Lezárták a forgalom előtt az A2-es autópálya Bukarest-Drajna szakaszát is. A belügyminisztérium közölte, az Infotrafic és a szállításügyi minisztérium folyamatosan frissíti az utak állapotáról nyújtott tájékoztatást. Jelenleg a legtöbb közúton télies körülmények között zajlik a közlekedés, 8 megyei utat zártak le, 4 országúton forgalomkorlátozás van érvényben. 

A tengeri kikötők egy része zárva van, a Duna vízállásának növekedése miatt pedig sebességkorlátozás van érvényben a folyami közlekedésben. 

FRISSÍTÉS2: A 13A jelzésű országúton ismét közlekedhetnek a tehearutók. 

FRISSÍTÉS3: Az Udvarhelyszéki Közlekedési Info Facebook-csoportban közzétett információkból és fotókból kiderült, nagyon sok baleset történt Hargita megyében a havazás miatt. Részleteket itt olvashat

Cikkünk frissül

(Címlapi illusztráció forrása: newsbucovina.ro)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?