Tíz megyében szünetel pénteken az oktatás a havazások miatt

A rendkívüli időjárási körülmények miatt pénteken tíz megyében szünetel a tanítás – közölte csütörtökön az Oktatási Minisztérium.

A következő megyékben lesz kényszervakációjuk az óvodásoknak és iskolásoknak: Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (a napköziotthonok kivételével) és Bukarest.

Mint ismert, újabb kiadós havazásra és viharos erejű szélre figyelmeztető riasztás lép életbe csütörtök délután az ország déli részén. A meteorológiai intézetnek a déli megyékre kiadott sárga (elsőfokú) riasztása csütörtökön 14 órakor lép életbe: ebben az ilyenkor szokásosnál több mint tíz fokkal hidegebb időre, erős szélre és havazásra, valamint fagyásveszélyre figyelmeztetnek.

Éjszaka 23 órától kezdődően narancssárga (másodfokú) riasztás is életbe lép 14 déli megyében és Bukarestben, ahol a kiadós havazáshoz társuló óránként 50-60 kilométeres sebességű szél miatt várhatóan nagyon lecsökken a látótávolság, és az országutakra, vasúti pályákra hordott hótorlaszok miatt sokhelyütt megbénulhat a közlekedés.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?