Figyelem: zsúfoltak a határátkelők Magyarország irányába

Hétfőn és kedden több mint 200 percet kellett várakozniuk a Magyarország irányába tartó kamionoknak a nagylaki és a borsi határátkelőnél, tájékoztatott a nagyváradi területi határrendészeti felügyelőség (ITPF) szóvivője, Laura Bondar.

"A zsúfoltságot a nagyszámú tehergépkocsi okozza. Tudják ugyanis, hogy március 15-én forgalomkorlátozás lesz Magyarországon, ezért sietnek elhagyni az ország területét, és nagyon sok kamion összegyűlt. Úgy tudjuk, hogy a magyar oldalon öt rendőr is dolgozik egyszerre" - magyarázta a szóvivő.

A magyar nemzeti ünnep miatt március 14-e 23 órától (kelet-európai, azaz romániai idő szerint) március 15-e 23 óráig forgalomkorlátozás lesz Magyarország területén a 7,5 tonnásnál nagyobb járművekre - figyelmeztet a határrendészet. A korlátozás nem vonatkozik az élő állatokat és romlandó termékeket szállító teherautókra. 

A korlátozás ideje alatt a 7,5 tonnásnál nagyobb járműveknek erre a célra kialakított parkolóhelyeken kell várakozniuk. A korlátozás feloldása után a határátkelők maximális kapacitással fognak működni, hogy elejét vegyék a torlódásnak - közölték hétfőn határrendészek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?