Ismét visszakerült a kolozsvári polgármesteri hivatalhoz a többnyelvű tábla

Helyreállította a Musai-Muszáj a megrongált többnyelvű táblabiciklit - tájékoztat Facebook-oldalán az akciócsoport. A bicikliről ismeretlen tettesek távolították el a többnyelvű táblát aznap, amikor a Musai-Muszáj tiltakozásként betolta az installációt a kolozsvári polgármesteri hivatal bicikliparkolójába.

"Ma helyreállítottuk a kolozsvári polgármesteri hivatal udvarán parkoló musai-mobilt, miután ismeretlen(ek) egy nap alatt eltávolították róla a többnyelvű helységnévtáblát. Szeretnénk, ha az installáció emlékeztetné a hivatal munkatársait arra, hogy egy év után igazán ideje lenne kihelyezni a többnyelvű táblákat oda, ahonnan még hiányzik" - írja a Musaj-Muszáj. Szerda reggel az akciócsoport iktatott a városházán egy dokumentumot is, amelyben tájékoztatták Emil Boc polgármester urat a fejleményekről, és arról, hogy nemrégiben a hivatal udvarán lopás történt.

Mint arról már beszámoltunk, február 22-én hosszúra nyúlt villámcsődülettel emlékeztette a polgármesteri hivatalt a Musai-Muszáj, hogy nem hajtotta végre az egy évvel ezelőtt meghozott bírósági ítéletet, és nem tett eleget a törvényes előírásoknak. Másnap a Kolozsvári Rádió arról tájékoztatott, hogy a többnyelvű tábla eltűnt az installációról. A Musai-Muszáj még aznap feljelentést tett. 

A Kolozs megyei törvényszék tavaly február 21-én mondta ki, hogy magyar nyelven is ki kell írni a településnevet Kolozsvár határaiban. Az elmúlt évben a 16 többnyelvű helységnévtáblából csak 4 került kihelyezésre. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?