Bihar megyében kilenc halálos áldozata van már az influenzának

Három egymást követő napon hárman vesztették életüket Bihar megyében influenza miatt, magas a légúti megbetegedések száma is. Országosan 82-re emelkedett kedden az influenza miatt elhunytak száma.

A Bihar Megyei Közegészségügyi Igazgatóság adatai szerint 2017/18 telén 77 esetben vettek mintákat influenza-gyanús páciensektől, és 49 esetben jelezték a vizsgálatok, hogy valóban influenzás esetekről van szó.

A betegségnek eddig kilenc halálos áldozata van Bihar megyében, öten A-típusú, négyen B-típusú vírussal fertőződtek meg. Szombaton egy 59 éves férfi  hunyt el, ő tüdőgyulladásban is szenvedett, vasárnap egy 53 éves férfi halt meg, őt magas vérnyomás miatt is kezelték, hétfőn pedig elhunyt egy 66 éves, sárgaságban is szenvedő férfi is. A közegészségügyiek szerint egyikük sem kapott védőoltást.

A megyében csökkent ugyan a légúti megbetegedések száma, de még mindig jóval többen betegek, mint amennyi a hasonló időszakra jellemző. Február 26. - március 4. között 6338 felső légúti fertőzéses esetet tartottak nyilván (tavaly hasonló időszakban 3995-öt) kórházi kezelésre 152-en szorultak. Tüdőgyulladásban 1581 beteg szenvedett (tavaly 1136), közülük 2016-an kerültek kórházba.

Kapcsolódók

Kimaradt?