Nehezen búcsúzik a tél – ekkor érkezik a tavasz Erdélybe

A korábbi előrejelzésektől eltérően a hét végén még nem, de hétfőtől már tavaszias lesz az időjárás Romániában.

Már szombaton nem lesz annyira fagyos a reggel, mint a hét előző napjain. Az ország legnagyobb részében felhős lesz az ég, a dél-keleti régiókban eső, havas eső és jégképződés, máshol elszórtan havazás várható. A nap közbeni csúcshőmérséklet -8 fok (Moldovában) és 8 fok (Dobrudzsa déli részén) között alakul. A minimális hőmérsékleti értékek -18 fok (Székelyföldön és Moldovában) és -1 fok (Bánságban) között váltakoznak.

Vasárnap még mindig a sokéves március eleji átlagnál jóval hidegebb lesz az idő. A maximális hőmérsékleti értékek -4 és 4 fok, a minimálisak -14 és -4 fok között várhatók, Székelyföldön azonban akár -20 fokra is lehűlhet a levegő. Felhősödés és csapadék főként a déli országrészben várható.

Hétfőtől az egész országban felmelegszik az idő. A nappali csúcshőmérséklet -1 és 8 fok, a minimális hőmérséklet -7 és 2 fok között alakul. Nap közben változékony égboltra, északnyugaton és délnyugaton havas esőre lehet számítani. Keddtől folytatódik a felmelegedés, és a hőmérsékleti értékek a március eleji sokéves átlagnak megfelelően alakulnak, azaz tavasziassá változik az idő az egész országban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?