Most már csak a parlamenten múlik, hogy át kell-e majd állítanunk az órát

Nem kizárt, hogy már a márciusi óraátállítást is megússzuk, ha a parlament gyorsan megszavazza azt a törvényzervezetet, amely jelenleg a szenátusban van - tájékoztat az avocanet.ro. 

Március utolsó hétvégéjén az órákat 3-ról 4 órára állítjuk át. A gyakorlat 2001-ben lépett hatályba, miután az uniós irányelv harmonizált időpontot ír elő a nyári időszámítás kezdetét és végét illetően az egész unióra vonatkozóan azzal a céllal, hogy segítse a belső piac hatékony működését.

Hogy a szenátusban lévő törvénytervezet hatályba léphessen, mindkét háznak el kell fogadnia, Klaus Johannis államfőnek pedig elnöki dekrétummal kell kihirdetnie. 

A jogszabálytervezetet azt követően nyújtották be a szenátusba, hogy az Európai Parlament képviselői február elején elfogadott állásfoglalásukban az évente kétszer esedékes óraátállítás szükségességének felülvizsgálatát kezdeményezték.A 384 igen szavazattal, 153 ellenszavazattal, 12 tartózkodással elfogadott állásfoglalás szerint az állampolgári kezdeményezések azt mutatják, hogy a széles nyilvánosság aggodalmát fejezi ki egészségi okokra hivatkozva az évente kétszer, márciusban és októberben esedékes óraátállítás miatt.

Rámutattak, számos tanulmány sikertelenül próbálkozott meggyőző eredményt elérni a szabályozás előnyeit illetően, negatív hatásokat azonban rendre kimutattak az emberi egészségre nézve. Az EP-képviselők állásfoglalásukban felszólították az Európai Bizottságot, hogy végezzen alapos értékelést a nyári időszámításról szóló irányelvről, és szükség esetén tegyen javaslatot annak felülvizsgálatára.

Az Európai Bizottság január végén döntött arról, hogy információkat gyűjt arról, mi indokolhatja a nyári és a téli időszámításra, ismertebb nevén az óraátállításra vonatkozó irányelv módosítását. Az uniós bizottság tájékoztatása szerint a közlekedésre, az energiamegtakarításra és az emberi egészségre gyakorolt hatását mérlegelik.

A román szenátusba benyújtott tervezet kezdeményezői szerint az óraátállítás csak zavart okoz a légi és a vasúti közlekedésben, és az egészségre is káros hatással van. 

Kapcsolódók

Kimaradt?