SOS-versenyt szerveznek Gyergyószentmiklóson

Nagyszabású elsősegélynyújtó versenyt szervez a gyergyószentmiklósi Vöröskereszt március közepén – értesít a szekelyhon.ro hírportál. A cél minél szélesebb körben megismertetni az emberekkel azokat a tennivalókat, amelyek egy baleset esetén adódhatnak, és amelyek a bajba került személy életét menthetik meg.

A First Aid elnevezésű verseny éppen ezért elsősorban olyan személyeknek szól, akik semmiféle egészségügyi képzettséggel nem rendelkeznek, így egy baleset során csak a hozzáállásukra hagyatkozhatnak, csak „saját fejük szerint" dönthetnek arról, hogy miként is segíthetnek egy sérülten.elsosegelynyujto

A laikusok mellett azonban a „profiknak" is alkalom adódik a versenyzésre. Ők két kategóriában indulhatnak, azaz külön versenyeznek azok, akik egy bizonyos, alapszintű képzettséggel rendelkeznek (például tűzoltók, barlangászok, hegyimentők), és külön kihívások várnak azokra, akik a hétköznapokban is életmentéssel foglalkoznak, azaz hivatásos mentősök.

Az elsősegély-nyújtási verseny március 16-án és 17-én zajlik Gyergyószentmiklóson. Két nappali és egy éjszakai mentőakcióban kell majd részt venniük a benevezőknek. Jelentkezni és érdeklődni a 0756–418955-ös telefonszámon lehet. A rendezvény jelentős költségekkel jár, ezért a szervezők szívesen fogadnak támogatói felajánlásokat.

Kimaradt?