A sztrájkoló parajdi bányászokat okolják a közlekedés lebénulása miatt

A közlekedésben okozott fennakadásokat a parajdi sóbánya alkalmazottainak sztrájkja. A Marosvásárhely utcáinak járhatóvá tételével megbízott vállalat ugyanis kifogyott sótartalékából.

Cosmin Balga, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal szóvivője elmondta, az utóbbi napokban beállt hideg és havazás miatt az útkarbantartó vállalat kifogyott a sókészletéből, ami azért jelent gondot, mert mínusz 5 fok alatt már ez az egyetlen valóban hatásos csúszásgátló. Cosmin Blaga hozzátette, keresik a gyors megoldást a sótartalékok feltöltésére.

A parajdi sóbánya dolgozóinak sztrájkja február 22-én kezdődött. A vájárok elégedetlenek a bérezéssel és követelték a vállalat vezetőségének leváltását. A bányavállalat vezetősége ezzel szemben azt állítja, hogy a hatályos törvények nem teszik lehetővé a fizetésemelést.

Ismét szállítanak sót

A parajdi sóbánya egyébként kedd reggel ismét elindította a sószállítmányokat, miután Hargita megye prefektusa figyelmeztette a vezetőséget és a sztrájkolókat, hogy jelen meteorológiai körülmények között nemzetbiztonságot érintő kérdés az utak járhatóvá tétele.

Seprődi Zoltán, a parajdi sóbánya igazgatója azt mondta az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a sztrájkolók megértették a helyzetet és beleegyeztek, hogy lehetővé teszik a sószállítmányok útnak indítását. A kitermelés és a turisztikai tevékenység továbbra is szünetel a sztrájk miatt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?