Autópályákat, országutakat zártak le, megbénult Románia egy része

A Román Rendőr-főkapitányság Infotrafic szolgálatának kedd reggeli 7 órás adatai szerint két autópályán (A2-es és A4-es), 21 országúton és 39 megyei úton szünetelt a forgalom. A korlátozások Erdélyt nem érintik.

Mint ismert, kedden továbbra is fagyra és hóviharokra vonatkozó másodfokú riadó van érvényben Románia déli és keleti régióiban. A narancssárga jelzésű figyelmeztetés Székelyföldre is kiterjed.

Kedden Brăila, Olt, Ialomiţa, Dolj, Konstanca, Giurgiu, lfov, Teleorman és Buzău megyében, iilletve Bukarestben szünetel az oktatás. Hétfőn 13 óráig 52 személyszállító vonatot törölt a Román Államvasutak (CFR) a rossz időjárás miatt. Az érintett járatok itt tekinthetők meg.

A meteorológiai szolgálat hétfőn kora délután újabb figyelmeztetést adott ki, e szerint a következő órákban erősödni fog a havazás az ország déli és keleti részén, a hófúvás várhatóan még jobban megnehezíti a közlekedést. Hétfő estétől számítanak kiadósabb havazásra, így kedden reggel a hóréteg vastagsága elérheti a 15-30 centimétert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?