Adócsalókra csaptak le a maszkosok

A fővárosra és 16 megyére kiterjedő bűnszervezetet számoltak fel.

Százegy helyszínen tartottak házkutatást csütörtökön a rendőrök a különleges erők bevetésével, és a razzia során felszámoltak egy aradi székhelyű adócsalásra „szakosodott” hálózatot, letartóztattak öt személyt, lefoglaltak 16 ezer lej készpénzt, egy 9 mm-es kaliberű gázpisztolyt és hozzá tartozó 27 tölténytárat – számolt be pénteki közleényében az Arad Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az aradi gazdasági rendőrség által vezetett nyomozás szálai két aradi céghez vezettek, amelyek 2010 és 2017 között fiktív számlák alapján igényeltek vissza áfát, és összesen kétmillió eurónyi kárt okoztak az államnak. A szervezetbe fővárosi, valamint Arad, Hunyad, Temes, Gorj, Giurgiu, Mehedinți, Iași, Galac, Olt, Argeș, Kolozs, Ilfov, Tulcea, Dolj, Szilágy és Krassó-Szörény megyei gazdasági társaságotkat is bevontak, így ott is razziát tartottak. A lefoglalt tárgyak és javak Aradon és Déván kerültek rendőrkézre.

Az adócsalással gyanúsított szervezet „feje” egy 34 és egy 42 éves aradi férfi, illetve a 45 éves könyvelőnőjük, akiken kívül egy strehaiai (Mehedinți megye) cég két ügyvezetőjét is előzetesbe helyezték.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?