Érdemes perelni, ha megharapta egy kóbor kutya

Összesen 4300 euró kártérítést ítélt meg a bíróság annak a galaci férfinak, akit megharapott egy kóbor kutya - tájékoztat a Digi24. A férfit egy buszmegállóban marta meg az eb, az áldozat pedig beperelte a galaci polgármesteri hivatalt. Az ítélet nem jogerős. 

A kárvallott ügyvédje összesen 75 ezer euró kártérítést kér. Az eset két évvel ezelőtt történt. Az áldozat reggel 6 órakor munkába tartott, amikor a város egyik buszmegállójában megtámadta egy kóbor kutya. A férfi többek között a kezén szerzett súlyos sérülést, 65 napig orvosi ellátásra szorult, esztétikai beavatkozásokra volt szüksége.  

Az áldozat ügyvédje, Carmen Bordei elmondta, a megítélt összeg nem nagy, figyelembe véve, hogy a kárvallott soha nem tudja a kezét teljes értékűként használni. 

Galacon több mint tízezer kóbor kutya él. Csak tavaly több mint 700 embert martak meg. 

Nem az első alkalom Romániában, hogy a bíróság elmarasztal egy önkormányzatot amiatt, hogy nem foglalkozik a gazdáltan ebekkel. 2016-ban tizezer eurós kártérítést íteltek meg annak a Iași-i családnak, akinek a gyermekét megmarta egy kóbor kutya.

Kapcsolódók

Kimaradt?