Ennyivel támogatja a Hargita megyei tanács a szociális, kulturális és sporttevékenységeket

1,8 millió lejjel támogatja a Hargita megyei tanács a szociális, kulturális és sporttevékenységeket valamint a centenáriumi rendezvényeket.

Hargita Megye Tanácsának alelnöke, Bíró Barna Botond az Agerpres hírügynökségnek elmondta, nyolc pályázati programról van szó: kulturális, turisztikai, hagyományos népviseletet bemutató, sport- és ifjúsági tevékenységekre, valamint önkéntes tűzoltók és a román közösség számára kiírt pályázatokról, amelyekre összesen 1.827.000 lejt különített el a megyei önkormányzat.

Bíró Barna Botond elmondta, bizonyos pályázatoknál csökkent a költségvetés, mert a megyei tanács kevesebb pénzből gazdálkodhat idén, de néhány pályázat esetében nőttek az összegek. 250.000 lej áll rendelkezésükre az ifjúsági programokra pályázóknak, 300.000 lej az önkéntes tűzoltóegységeknek, 550.000 lejt szánnak a sporttevékenységek támogatására, 160.000 lejre lehet pályázni népviselet vásárlására, 100.000 lejjel támogatják a turisztikai programokat, míg a kulturális tevékenységekre 350.000 lejt szavaztak meg idén. A Hargita megyében élő román közösségek 57.000 lejre pályázhatnak. A centenáriumi ünnepségek támogatásához az általános kulturális rendezvényekre, illetve a román közösség programjaira elkülönített összegekből lehet pályázni. 

Hargita megye tanácsának alelnöke elmondta, március 6-áig adhatják le pályázataikat a civil szervezetek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?