A beteget a hátán cipelő mentős örülhet, hogy nem rúgták ki

Hivatalos magyarázatot várnak a felettesei attól a mentősofőrtől, aki fél kilométert vitt a hátán egy kórházba szállítandó idős asszonyt, mert a beteg házát az autóval nem tudta megközelíteni.

Erről a Fehér Megyei Mentőszolgálat vezetője, Marius Şuluţiu nyilatkozott a Adevarulnak, miután a sajtóban megjelent a hír, hogy a gépkocsivezetőt akár ki is rúghatják a munkahelyéről, mert nem tartotta be a szabályzatot. Az előírások szerint ugyanis abban az esetben, ha a mentős nem tudja megközelíteni a riasztás helyszínét, jelentenie kell a diszpécsernek, és meg kell várnia a rohammentő-szolgálattól (SMURD) érkező segítséget.

A mentőket kedden riasztották ez Erdélyi-szigethegység egyik eldugott tanyájában élő idős asszonyhoz. Az autó azonban a hó miatt csak 500 méterre tudta megközelíteni a helyszínt. A sofőr értesítette ugyan erről a diszpécsert, de rádión hallotta, hogy a legközelebbi SMURD-egység kiérkezéséig is sokat kellene még várni. Ezért az asszisztensnővel úgy döntöttek, hogy a hátán viszi el a mentőautóhoz a beteget.

A mentőszolgálat vezetője elmondta, a mentős nem veszélyeztette az idős asszony életét, ezért nem kell szankciókra számítania. A történtekről azonban mindenképp jelentést kell írnia a vezetőségnek.

Kimaradt?