Sugárterápiás laboratórium épül Marosvásárhelyen

Elfogadták a sugárterápiás laboratórium építésére vonatkozó tervezetet a Maros megyei tanács csütörtöki ülésén. Rákos betegek számára jelenhet gyógyulást a beruházás.

Sugárterápiás laboratórium bunker és mellékhelyiségek építésére készülnek Marosvásárhelyen: a 2018-as év költségvetésében szereplő beruházás megvalósításáért a Maros Megyei Tanács és a Maros Megyei Klinikai Kórház felel.

Mint korábban írtuk, az Egészségügyi Minisztérium az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank finanszírozásával idén sugárterápiás eszközöket vásárol több hazai kórház számára, köztük a Maros Megyei Klinikai Kórházhoz tartozó onkológiai klinika részére is.

Az eszköz használatához azonban szükséges egy új sugárterápiás központ kialakítása egy vagy két bunkerrel és a kezelésekhez szükséges kapcsolódó helyiségekkel. Az új kezelőközpont egy 682 négyzetméteres felületen fog megépülni a marosvásárhelyi onkológiai klinika közelében.

„A központ megépítése nagy mérföldkő, hiszen ezáltal lehetőséget nyújtanak a rákos megbetegedések gyógyítására és megfékezésére” – nyilakozta a Maszolnak Péter Ferenc megyei tanácselnök.                                                                                                         

Kapcsolódók

Kimaradt?