Máris leszakadt a vakolat egy hétfőn felavatott óvodában

Egy jó darab vakolat szakadt le egy hétfőn felavatott újszentannai óvodában. Az építkezés több mint négy millió lejbe került. Az oktatási intézményben 105 gyermek tanul – tájékoztat a News.ro hírportál.

A több mint egy négyzetméteres vakolat az egyik mosdóban omlott le, senki nem sérült meg. Ennek ellenére a szülők nincsenek megnyugodva, gyermekeik biztonságáért aggódnak. „Amíg az egész épületet meg nem vizsgálják, semmi garanciánk nincs arra, hogy nem fog rászakadni a mennyezet a gyerekekre” – mondta egy szülő.

Az óvoda építését tavaly szeptemberben befejezték, de mivel nem volt időben rácsatlakoztatva a gázhálózatra, valamint későn szerezték meg a szükséges működési engedélyeket, az épületet csak hat hónappal később nyitották meg.

Az Arad megyei település alpolgármestere, Cornel Gligor elmondta, vizsgálják az ügyet. „Nem normális, hogy egy új épületben leszakadjon a vakolat”, vélekedett, majd hozzátette, az új óvodát az oktatási minisztérium építtette, így az épület még nem a polgármesteri hivatal tulajdona.

A javítási munkálatok költségei nagy valószínűséggel a kivitelezőt fogják terheni. 

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?