Utolsó fordulójához érkezett a Mutass jó példát! program

Utolsó jelölési ciklusát zárta a Nőileg magazin a 2017 áprilisában útjára indított Mutass jó példát! című programja, amelyre január 22. és február 4. között Szilágy, Máramaros és Beszterce-Naszód megyéből lehetett példaképeket jelölni. A három megyéből összesen 37 jelölőlapot küldtek be, 18 jelöltre.

Közülük kerül ki a kilencedik forduló példaképe, valamint a második és a harmadik helyezett is. A győztessel az áprilisi Nőileg-lapszámba készül címlapinterjú.

Kraszna, Szamosújvár, Kolozsvár, Szilágyperecsen, Szilágysomlyó, Martonvásár, Nagybánya, Szamosardó, Szilágycseh, Zilah, Szatmárnémeti, Kárásztelek, Debrecen, Hajdúszoboszló, Nyírbátor, Fehérgyarmat, Tiszaeszlár és Csanádpalota azok a települések, ahonnan jelölőlap érkezett, a jelöltek lakhelyük szerint Krasznán, Nagybányán, Szilágysomlyón, Zilahon, Vicén, Szamosardón és Szilágycsehen élnek. Foglalkozásukat tekintve van köztük óvónő, vegyészmérnök, pedagógus, lelkipásztor, intézményvezető, néptáncoktató, orvos, civilszervezeti vezető, programszervező, dizájner, vállalkozó és kulturális referens is.

A jelölők által a példaképek kiemelt jellemvonásai a türelmesség, a hagyománytisztelet, a kitartás, az állhatatosság, az egyenesség, a céltudatosság, a józan ítélőképesség és a segítőkészség. A zsűri elkezdte a jelölések elbírálását, a győztesek nevét márciusban közlik.

Programzáró találkozó áprilisban

„A Mutass jó példát! program kilenc fordulója bebizonyította, hogy számos olyan ember él közöttünk, aki megérdemli, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk neki, munkásságának, tevékenységének, személyiségének” – összegeztek a szervezők közleményükben. Ezért a Nőileg magazin egy programzáró találkozón adja majd át Az Év Büszkesége díjat, a találkozó további részleteit az áprilisi lapszámban, valamint a Nőileg honlapján és Facebook-oldalán közlik. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?