Tovább nőtt az influenza halálos áldozatainak száma

Még egy influenzás beteg meghalt az országban, így 18-ra nőtt a grippe halálos áldozatainak száma, tájékoztatott a Fertőző Betegségeket Ellenőrző és Felügyelő Országos Központ (CNSCBT) szombaton.

Legutóbb egy 60 éves galaci asszony halt bele a B típusú ragályos betegségbe, akinek más egészségügyi problémái is voltak, és nem rendelkezett védőoltással sem. Ez a 18 influenza miatti haláleset a 2017/2018-as időszakban.

Pénteken Sorina Pintea szaktárcavezető azt nyilatkozta, az influenza terjedése ellenére nem lehet még járványról beszélni. Legutóbb egy 78 éves személy halt bele a ragályos betegségbe a bukaresti Marius Nasta Kórházban. Hozzátette, két fertőzési gócpont alakult ki az országban, az egyik Bukarestben, a másik Iaşi-ban. Tavaly ilyenkor 21 halálos áldozata volt a ragályos betegségnek - mondta még. 

A betegség megelőzése érdekében elengedhetetlen a személyes higiénia (rendszeres kézmosás, zsebkendő használata köhögés vagy tüsszentés esetén, zöldségek-gyümölcsök fogyasztása, pihenés és mozgás), hangsúlyozta a miniszter. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?