Kiugrott egy csíkszeredai diák az iskola ablakán

Kedden délelőtt kiugrott az iskola ablakán egy tízedik osztályos csíkszeredai diák, miután összeveszett a barátnőjével. A fiú szünetben, a Venczel József iskola második emeletéről ugrott ki. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője a maszol.ro-nak elmondta, hogy a fiú nem sérült meg életveszélyesen, viszont több helyen is eltörte a lábát.

A jelenlévő többi diák beszámolója alapján elmondta: a fiú összeveszett az ugyanabba az iskolába járó barátnőjével, egy szintén tízedikes lánnyal, majd mielőtt bárki is megakadályozhatta volna, kiugrott az ablakon. A szóvivő szerint egyelőre nem teljesen világos, hogy öngyilkossági kísérlet történt, vagy vagányságból ugrott ki a diák.vencel

„Most beszéltem az osztályfőnökkel, aki kint van a sürgősségen és azt mondta, a fiúnak a válla, karja és a hátgerince is sérült, ezért átszállítják a marosvásárhelyi kórházba" – mondta megkeresésünkre Antal Tünde, a Venczel József Iskolaközpont aligazgatója. Mikor a fiút látta, eszméleténél volt.

„Megkérdeztem tőle, hogy fáj-e valahol, ő azt mondta, hogy nem" – mesélte az Antal Tünde. Az incidensről ő is csak annyit tud, amennyit az osztálytársak elmondtak neki: a fiú összeveszett a barátnőjével, majd a mintegy tíz méter magasan lévő ablakból kiugrott és a betonra zuhant.

Kimaradt?