Bekamerázzák a kolozsvári iskolákat

Térfigyelő kamerák elhelyezését kéri az iskolákban Valentin Cuibus Kolozs megyei főtanfelügyelő, aki az intézkedéstől azt reméli, hogy általa csökkenni fog az iskolai kihágások száma – adta hírül a citynews.ro hírportál. A kamerákat az osztálytermekben, a folyosókon és az udvaron is felszerelnék. A tanfelügyelő keddi sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, számos „kis hülyeségről" értesül arról, hogy mi minden történik az iskolákban, különösen az órák közötti szünet idején.coridor-scoala.

Cuibus szerint a felszerelés az iskola méreteitől függően 10-40 ezer lejbe kerül intézményenként, és minden iskolát arra bíztat, saját költségvetéséből finanszírozza a projektet. Ahol nincs erre elkülöníthető keret, ott a megyei tanács segítségével fogják beszerezni a kamerákat.

Tervek szerint infravörös rendszerű kamerák kerülnek felszerelésre, hogy éjszaka is megfigyelhető legyen az iskolák minden szeglete. Előbb a kolozsvári iskolák lesznek bekamerázva a megyében, majd a többi városi iskola, végül a falusi iskolák is – tette hozzá Cuibus.

Kimaradt?