Folytatódik a süllyesztett kuka program Csíkszeredában

Idén húsz földbe süllyesztett szeméttárolót helyeznek el Csíkszeredában, egy korábbi projekt folyatásaként – mondta el Szőke Domokos alpolgármester a székelyhon.ro hírportálnak.

„Most folyik az egyeztetés arról, hogy hol helyezzék el ezeket a városban" – közölte az alpolgármester. Mivel három ilyen tároló kerül egy hulladékgyűjtő helyre, hét helyszínt kell kijelölni, ahol ezek elhelyezése nem ütközik akadályokba, a kivitelezésre ebben az évben sor kerül.

Utcai szemeteskosarak pótlására, ezek számának növelésére is van lehetőség az alpolgármester szerint.hulladektarolo

A földbe ásott, egyenként három köbméter űrtartalmú kukák elhelyezése 2011 novemberében kezdődött meg a megyeszékhelyen, ezekből húszat helyeztek el akkor a különböző városrészekben – egy hulladékgyűjtő helyre kettő-három is jutott belőlük.

A korábbi, műanyagból készült nagyobb tárolókat ezekről a helyekről elvitték, de az új kukák sem akadályozták meg a guberálókat abban hogy hozzáférjenek a vegyesen gyűjtött hulladékhoz. A tárolók ledobó nyílásainak ajtajait sok helyen leszedték, és bemásztak turkálni – írja a székelyhon. Tavaly nem folytatódott a süllyesztett szeméttárolók elhelyezése – az önkormányzat többségi tulajdonában levő Eco-Csík Kft. költségvetéséből hiányzott az ehhez szükséges összeg.

Kimaradt?