Nőtt az influenzás betegek száma, de nincs járvány Háromszéken

Harmadik hete folyamatosan emelkedik a légúti megbetegedések száma Háromszéken, tájékoztatta lapunkat Sánta Ferenc. A Kovászna megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványtani főorvosa szerint múlt héten 2294 grippés beteget jegyeztek a családorvosok, ez 700-al több mint amennyit a téli időszak elején jelentettek, az egy héttel korábbi periódushoz képest pedig 15 százalékkal emelkedett a betegek száma.korhaz

Sánta Ferenc arra hívta fel a figyelmet, hogy a felsőlégúti és influenzás megbetegedések számának növekedése ellenére a lakosság nem igényli az ingyenes védőoltást.

„Úgy tűnik még a betegség által veszélyeztetett emberek – idősek, gyerekek, krónikus betegek és terhes asszonyok - sem félnek az influenzától, hiszen a családorvosoknál még 3000 dózis el nem használt ingyenes oltóanyag van", mondta a járványtani főorvos, aki szerint még nem késő az influenzaoltás beadása, hiszen még nincs járvány Kovászna megyében, így aki most megkapja a védőoltást elkerülheti a megbetegedést.

A légúti megbetegedések számának növekedése miatt a sepsiszentgyörgyi kórház vezetősége fontolóra vette a beteglátogatások időleges felfüggesztését is, tájékoztatta lapunkat Pataki Annamária. A Kovászna megyei sürgősségi kórház szóvivője szerint bár a karantént még nem vezeték be, a kórházban fekvő betegek biztonsága érdekében felkérik a lakosságot, hogy ha a betegség jeleit észlelik, ne látogassanak a kórházba.

Kimaradt?