Hóvihar miatt nem üzemel a Bâlea-vízesés és -tó közötti felvonó

A hóvihar miatt nem működik csütörtökön a Bâlea-tóhoz vivő drótkötélpályás felvonó. A környéken lévő kirándulók biztonságban vannak - közölte a Szeben megyei prefektusi hivatal. 

Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint csütörtökön nem üzemel a Bâlea-vízesés és a Bâlea-tó közötti drótkötélpályás felvonó a hóvihar miatt. A Bâlea-tó mellett elszállásolt turisták biztonságban vannak, a csendőrség és a hegyimentők figyelemmel kísérik a helyzetet - teszi hozzá a közlemény. 

Az időjárás megközelíthetetlenné tette a Bâlea-tavat, mert az ide vezető Transzfogarasi-utat minden télen le kell zárni a vastag hóréteg és a lavinaveszély miatt. Az egyetlen téli közlekedési eszköz a 2.000 méteres magasságban lévő tóhoz a felvonó. 

Adela Muntean Szeben megyei prefektus azt tanácsolja a kirándulni vágyóknak, hogy egyelőre ne válasszák a Bâlea-tavat kirándulások célpontjaként, itt ugyanis jelenleg 149 centiméteres a hóréteg és magas (4 és 5 közötti az egytől ötig terjedő skálán) a lavinaveszély. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?