Hóhelyzet: több mint másfél ezer háztartás maradt áram nélkül Hargita megyében

A szerdán délután kezdődő és csütörtök hajnalig tartó erős havazás közlekedési fennakadásokat és áramkimaradásokat okozott Hargita megyében. Szerencsére sérülésekkel járó baleset nem történt – tájékoztatta a Maszolt a Hargita Megyei Olt Készenléti Felügyelőség szóvivője, Alina Ciobotariu. 

Négy Hargita megyei község hat falujában – Csíkszentmártonban, Kászonimpéren, Kászonjakabfalván, Csíkmindszenten, Hosszúaszóban és Parajdon – szakadt meg az áramellátás szerda este, mivel a rendkívül nedves hó súlya alatt letörtek a fák ágai és rázuhantak a vezetékekre. Az említett falvakban összes 1749 háztartás maradt áram nélkül. Alina Ciobotariu tájékoztatása szerint az áramszolgáltató szakemberei csütörtök reggel még dolgoztak a probléma elhárításán.

Szintén csütörtök reggel a 133-as megyei úton, Székelydálya és Városfalva között fák dőltek az útra, emiatt csak az egyik sávon lehetett közlekedni, amíg fel nem szabadították az utat. A nagy súlyú hó miatt egyébként Csíkszeredában is több helyen faágak törtek le, amelyeket csütörtök reggel takarítottak el a köztisztasági vállalat munkatársai.

Az éjszaka a 123A jelzésű megyei úton, Csíkverebes és Tusnád között nyolc teherautó akadt el a havas, csúszós útviszonyok miatt, a tusnádi és a megyei önkormányzat hókotróival siettek a helyszínre, és szabadították ki a kamionokat.

A Tusnádfürdő és Újtusnád közötti E578-as európai úton szerda este egy órán át állt a forgalom, mivel egy hókotró jármű megcsúszott a kanyarban. A 13C jelzésű országúton, Gyergyószentmiklós és a Gyilkos-tó között két kisebb teherautó akadt el, a csúszós, havas úton nem tudtak feljutni a Pongrác-tetőre, őket az útügyi vállalat munkatársai szabadították ki.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?