FRISSÍTÉS: Lehet, hogy lóhúst dobtak a Tárnicába

Valószínűleg lóhúst találtak szombaton a Kolozs megyei Tárnica tóban – véli Marian Mihaiu, a Kolozs megyei Állategészségügyi Hatóság laboratóriumának vezetője. Ezt vasárnap este nyilatkozta a Mediafax hírügynökségnek, hozzátéve, hogy a vizsgálat eredménye kedden válik bizonyossá, miután megkapják Bukarestből a laboratóriumi vizsgálatok eredményeit is. A talált hús szerkezete és színe nagymértékben utal arra, hogy lótól származik – mondta a szakember.

tarnica

A közel egy tonnányi eldobott hús fagyott állapotban került a víztározó partjára és jelentős része a vízbe. Az állategészségügyi hatóság a húst a hét végén összegyűjtötte és Désre szállította megsemmisítésre. A rendőrség még nyomoz a tettes előkerítésére, Gheorghe Ioan Vuşcan Kolozs megye prefektusa pedig azt nyilatkozta, „vérre menő szigorral” fogja kivizsgáltatni a megye összes húsfeldolgozó vállalatát, de a korrumpálható állategészségügyis ellenőröket is, hogy máskor ne fordulhasson elő ilyesmi.

Mint ismeretes, a Kolozsvár melletti Tárnica víztározó a környék lakosságát látja el ivóvízzel. Szombaton késő este egy halász telefonos bejelentésére riasztották a hatóságokat a helyszínre, ahol mintegy 800-1000 kilogrammnyi húst találtak a vízparton és a vízben. 

Kimaradt?