Tudose akasztós nyilatkozata miatt tüntetnek Sepsiszentgyörgyön

Székely zászlós tüntetést szervez a Sepsiszentgyörgy főterén a Sepsiszéki Székely Tanács.

Gazda Zoltán, a szervezet elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy szerdán délután 5 órától Sepsiszentgyörgy központjában a kőszínpadnál tüntetést szerveznek a lemondását hétfő este bejelentő Mihai Tudose miniszterelnök székely népet és székely zászlót gyalázó múlt heti kijelentése ellen. A Sepsiszéki Székely Tanács elnöke arra kéri a résztvevőket, hogy vigyenek magukkal székely zászlót.

Mint arról beszámoltunk, a miniszterelnök múlt héten egy televíziós műsorban azt nyilatkozta a székely zászló kapcsán, hogy „ha az a zászló lobogni fog a szélben, ott fognak lengeni mellette a helyi felelősök is. Mihai Tudose hétfőn próbálta árnyalni a kijelentését, és azzal magyarázta, hogy az állami hatóságokra utalt, akiknek mandátumaik fognak a zászló mellett lobogni, ha nem tartják tiszteletben a törvényeket.

A miniszterelnök nyilatkozatát egyöntetűen barbárnak és a magyar közösség ellen irányulónak minősítették az erdélyi és magyarországi politikusok, akik bocsánatkérésre és lemondásra szólították fel Mihai Tudosét.

A tüntetést a kormányfő lemondása előtt hirdette meg a Sepsiszéki Székely Tanács.

Kapcsolódók

Kimaradt?