FRISSÍTVE: 87 éves páciens beutalását utasította el egy orvos, a kórlapját is széttépte

FRISSÍTVE: Kivizsgálást indított az egészségügyi minisztérium a Prahova megyei Băicoi városban, valamint Ploieşti-en, miután Băicoiban a kórház szolgálatos orvosa nem volt hajlandó beutalni egy 87 éves beteget, sértőn és elutasítón beszélt az idős asszony hozzátartozójával, és összetépte a beteg kórlapját. FRISSÍTÉS: az ügyben döntés született. 

A băicoi-i kórház ügyeleti rendelőjében lezajlott jelenetről titokban videófelvétel készült. A hétvégén készült felvétel tanúsága szerint az ügyeletes orvos, Marta Coman ismételten megtagadja, hogy beutalja a beteget, akit mentővel vittek hozzá a ploieşti-i megyei kórházból, mert ott nem volt szabad fekvőhely.

Az ismételt elutasításra a páciens hozzátartozója kéri, hogy az ügyeletes orvos írja rá a kórlapra, hogy megtagadja a beutalást, és a dokumentumot lássa el aláírásával és pecsétjével. „Nem írom, nem működik a golyóstollam!” – hangzik a doktornő válasza. A hozzátartozó ismételt felszólítására, hogy lássa el kézjegyével a papírt, az orvos láthatóan felindult állapotban összetépi a beteg kórlapját, majd további sértő szavakkal illeti a páciens kísérőjét.

Andreea Irimescu, a kórház menedzsere úgy nyilatkozott az Agerpresnek, hogy a felvétel megjelenése után összehívták az intézmény etikai és fegyelmi bizottságát. Cristian Grasu egészségügyi államtitkár arról tájékoztatta hétfőn a hírügynökséget, hogy úgy Băicoiban, mint Ploieşti-en ellenőrzésbe kezdtek az ügy körülményeinek kiderítésére.

FRISSÍTÉS: Az egészségügyi intézmény menedzsere arról tájékoztatott, hogy Marta Coman hétfőn kérte a szerződése felbontását. Hozzátette, Coman Marta rendkívül sajnálja a történteket. Coman arról tájékoztatta felettesét, hogy a történtekkor ő maga is nagyon rosszul érezte magát, és a rejtett kamerával készült videofelvétel előtt már egyszer beszélt a páciens hozzátartozójával, ezt követően mérgesedett el a szóváltás kettejük között. 

Kapcsolódók

Kimaradt?