Sárga jelzéssel figyelmeztetnek az erős szélre a meteorológusok

Felerősödik a szél szerdán és csütörtökön az ország északnyugati és nyugati régióiban - figyelmeztetnek a meteorológusok.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) erős szélre vonatkozó, sárga jelzésű figyelmeztetést adott ki éjszakára és csütörtökre. A figyelmeztetés 14 megyében érvényes az ország északnyugati és nyugati részén.Az előrejelzés szerint december 28-án 2 és 22 óra között fokozatosan felerősödik a szél, először csak a hegyvidéken, majd csütörtök reggeltől a Bánságban és a Körösök vidékén is.

Krassó-Szörény, Temes és Arad megyében 55-75 kilométeres óránkénti sebességgel fog fújni a szél, a hegyvidéken a 80 km/órás, a Déli-Kárpátok magas övezeteiben akár 90-100 km/órás széllökések is várhatók.

A szél a többi régióban is felerősödik, de nem fogja meghaladni az 50-55 km/órás sebességet. Hegyvidéken vegyes csapadékra is számítani lehet.

A figyelmeztetés Bihar, Temes, Arad, Krassó-Szörény, Hunyad, Kolozs, Fehér, Szeben, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj, Gorj és Mehedinţi megyére érvényes.

Kapcsolódók

Kimaradt?