Szinte tavaszi időjárás lesz karácsony napján

Fokozatosan felmelegszik az idő a következő napokban, így hétfőn, karácsony napján napos időre számíthatunk Románia nagy részén, az ország déli és dél-nyugati részén 15 Celsius fokra is, írja a news.ro.

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) előrejelzése szerint szombaton az ország teljes területén borús idő várható, reggel és este köd lesz az alacsonyabb fekvésű területeken, az ország nyugati, északi és központi részén pedig vegyes csapadék hull. A hegyekben havazásra és erős, akár 70-80 km/h-ás szélfúvásra lehet számítani. Napközben 3 és 7 Celsius fok közötti hőmérsékleti értékekre lehet számítani, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek nem haladják meg a nulla fokot.Vasárnapra enyhül az idő, de északon felhős marad az ég. Keleten, a tengerparton eső várható. Szintén esőre lehet számítani a Kárpátok gyűrűjében, a hegyekben pedig havazni fog. A nappali csúcshőmérséklet 5 és 9 fok között mozog majd, éjjel -2 fokra hűl le a levegő.

Karácsony napján Erdélyben 6, Olténiában 15 Celsius fokot jeleznek előre a meteorológusok. Az égbolt változékony lesz, a hegyekben és az ország északi részén felhős marad. Az alacsonyabb fekvésű területeken hétfő reggel és éjszaka köd várható. Az éjszakai hőmérsékleti értékek várhatóan -2 és 5 Celsius fok között mozognak.

Bukarestben melegebb lesz az erre az időszakra jellemző átlagnál. Szombaton felhős lesz az ég, este enyhe havazás várható. Szombaton 5-6, vasárnap 10-11, hétfőn 14 Celsius fokig melegszik fel a levegő a fővárosban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?