Újjászületik Tusnádfürdő: három városrész is megszépül

Fontos pályázatot nyert meg nemrégiben Románia legkisebb városa, Tusnádfürdő. 6,77 millió lejt utalnak ki a fürdőtelepülésnek, amelyből három különálló területet tesznek a helyiek, valamint a turisták számára is barátságosabbá.

A Tusványosnak otthont adó városban tulajdonképpen három parkot alakítanak ki, amelyekben játszóteret, illetve a szabadidő hasznos és szórakoztató eltöltésére alkalmas felületeket hoznak létre. Azok számára, akik nem annyira ismerik a várost talán a központban, a főút mellett kialakítandó park lesz a leglátványosabb, de egyébként is ez ígérkezik a legizgalmasabbnak.

Az Ozon szálloda és a főút között most egy kis erdősnek tűnő rész található, ahová egy multifunkcionális színpadot, egy télen korcsolyázásra, nyáron más sportok gyakorlására alkalmas pályát, ezeknek illemhelyet és öltözőket, padokat, vásáros házikóknak alkalmas részeket, óriás sakk- és malomtáblát, szabadtéri fitneszgépeket, illetve egy játszóteret képzelt el a tervezőcsapat – számolt be csütörtökön, a sajtónak tartott tájékoztatón Leitmann Péter, a terveket részben elkészítő Kontur Kft. ügyvezetője.

A második helyszín a Szent Anna sétány, ahol szintén játszóteret építenek ki padokkal és zöldövezettel, illetve egy parkolót is. Sokak számára ez is érdekes helyszín lesz, a szállodák mögötti felújított területen ugyanis egy hosszú óriáscsúszda is lesz, amelyet felnőttek is használhatnak majd.

A tusnádfürdőiek által egyes forrásként ismert hely közelében, a Fenyő és a Malom utca között is kellemes zöldövezetet alakítanak ki ösvényekkel és játszótérrel.

Albert Tibor polgármester elmondása szerint ez Tusnádfürdő számára olyan arculatváltással jár, amire a helyiek és a turisták is elismerően tekinthetnek. Véleménye szerint a funkcionális tereket kihasználják majd a városban tartózkodók, hiszen számos lehetőségük lesz a kikapcsolódásra.

A Maszol kérdésére válaszolva a polgármester elmondta, hogy a nagyberuházáshoz szükséges összeg elnyerésében előnyt jelentett a városnak, hogy tavaly elnyerte a turisztikai település címet. A Regionális Operatív Programban indított pályázatra plusz hat pontot kaptak turisztikai központ státuszuk miatt.

A munkálatokat, amelyek várhetóan hét hónapot vesznek igénybe, jövő nyáron kezdhetik el, addig még számos szerződést meg kell kötnie a városnak. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?