Jelentős adomány gyűlt össze a csíkszeredai jótékonysági bálon

Többségében a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház újszülött-, valamint belgyógyászati osztályának ajánlották idén a negyedik alkalommal megszervezett jótékonysági Katalin-bál bevételét. A szombati rendezvény az adakozókedv szempontjából túlszárnyalta a korábbiakat.

A Csíki Vállalkozók Egyesülete (CsVE), Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa és a Csíki Anyák Egyesülete közös szervezésében immár a negyedik Katalin-bált tartották szombaton Csíkszeredában. A jótékonysági rendezvény ezúttal is három célkitűzést támogatott, és a bálozók a számukra leginkább tetsző kezdeményezésnek ajánlhatták fel adományaikat: a megyei sürgősségi kórház újszülött osztályának és belgyógyászati osztályának fejlesztésére, a Gyulafehérvári Caritas Korai Nevelő- és Fejlesztőközpontja Szent Ágoston Központjának felszerelésére, vagy a Csíki Hegyimentő Egyesület eszközfejlesztésére fordíthatták az általuk felkínált összeget.

Mint Bajkó Zelmától, a CsVE ügyvivőjétől megtudtuk: a többség a sürgősségi kórházat támogatta. A rekordnak számító 38 ezer lejből bő 21 ezer a kórháznak jut, a másik két „jelölt” nyolcezer lejnél valamivel nagyobb összeget kap.

A bevétel túlnyomó többsége a belépőből adódik össze, emellett idén is árverésre kínáltak műalkotásokat és bort is.

A Katalin-bál támogatottjait minden évben bizottság választja ki – tudtuk meg Bajkó Zelmától –, jövőtől pedig várhatóan a bevétel egy részét pályázati forrásra különítik el, amelyből civil kezdeményezéseket támogatnának. 

Kapcsolódók

Kimaradt?