Liviu Pop tanügyminiszter bevezetné a téli érettségit is

Liviu Pop oktatási miniszter egy újabb, harmadik érettségi vizsgaidőszakot vezetne be, amelyet decemberre vagy februárra időzítenének. Erről a tárcavezető az Agerpresnek adott interjúban beszélt. 

Elmondta, az idei tanévben még nem fog változni az érettségi menetrendje, egyelőre csak tárgyalnak a javaslatról. A tanügyminiszter arról is beszélt, hogy miért látja szükségesnek a téli vizsgaidőszak bevezetését. "Hogy mennyire hasznos az augusztusi pótérettségi, azt már tudjuk. Láthattuk, hogy az utóbbi tíz évben hányan jelentkeztek augusztusban vizsgázni, és hányan vizsgáztak sikeresen. Ebben az évben is sokan beiratkoztak, és mégis nagyon alacsony volt a részvétel" - mondta Pop. Hozzátette: a törvény lehetővé teszi egy harmadik érettségi vizsgaidőszak megszervezését.Forrás: adevarul.ro

Liviu Pop a jövő évi költségvetésről is beszélt. Közlése szerint a 2018-as költségvetési tervezet alapján az oktatás több pénzt kap, mint az elmúlt években, főként bérekre és európai uniós projektek által lehívott támogatások kivitelezésére.

Az oktatási tárcavezető szerint több pénzt fordítanak a pedagógusok képzésére, egy megye teljes körű digitalizálására és az oktatási infrastruktúra felújítására, amely során 2 500 intézmény újulhat meg vagy épülhet fel. Ezek pedig növelhetik az oktatás színvonalát - nyilatkozta Pop. 

Kapcsolódók

Kimaradt?