Több ezren tüntetnek a romániai városokban a kormányprogram ellen

Több városban is utcára vonultak néhány ezren vasárnap este, hogy az igazságügyi törvény módosítása és az ún. adóreform ellen tüntessenek, írja az Agerpres. Bukarestben mintegy 800-an gyülekeztek a kormányépület előtt, majd elindultak a PSD fővárosi székháza felé, hogy vécépapírral dobálják meg, számol be a Digi24.ro.

Kolozsváron mintegy ezren tiltakoztak, kormányellenes szlogeneket skandáltak, #rezist feliratú táblákat, és román zászlókat hoztak magukkal. Körülbelül egy órát tüntettek a városközpontban, majd elindultak a megyeháza felé.

A temesvári Győzelem téren mintegy kétezren gyűltek össze a kormányellenes demonstrációra. Az igazságügyi törvény módosítása, a tb-járulékok munkavállalóra való áthárítása, illetve a „tolvajok vezette ország” ellen tüntettek. Vuvuzelákat, zászlókat, táblákat is hoztak magukkal.

Brassóban kb. 800-an gyűltek össze a PSD székháza előtt.Marosvásárhelyen, Ploiestien, Galacon, Besztercén, Iasiban, Tulcean, Nagybányán és Gyulafehérváron néhány tíz tüntető vonult utcára.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?