Nem tudja kifizetni a vízszolgáltató vállalat alkamazottainak bérét a balánbányai önkormányzat

Nehézségekbe ütközik Balánybánya polgármesteri hivatala a vízszolgáltató vállalat alkalmazottainak bérezését illetően, nem tudják kifizetni a közművesítési szolgáltatások ellenértékét sem. 

Gheorghe Iojiban, Balánbánya polgármestere pénteken azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a régi vízhálózat miatt nagy veszteségeket könyvelnek el, ugyanis évekkel ezelőtt a helyi tanács nem hagyta jóvá a vízhálózat felújításának projektjét. A polgármesteri hivatal havi támogatása mellett sem tudja kifizetni a vízszolgáltató a 30 alkalmazott bérét, akik még októberre sem kapták meg fizetésüket. 

Jelenleg 247.500 lejre lenne szükség az alkalmazottak októberi, novemberi és decemberi bérének rendezésére, és további 200.000 lejre a közművesítési szolgáltatások és egyéb költségek kifizetésére. A polgármester elmondta, már kérte a Hargita megyei tanács segítségét, és valószínűleg sikerül megoldást találni a bérek kifizetésére. 

Az elöljáró azt is elmondta, hogy pályáztak a vízhálózat felújítására, a 3,5 millió eurós támogatásról szóló szerződést decemberben írhatják alá. 

Kapcsolódók

Kimaradt?