Pénzhiány miatt bezárná a polgármesteri hivatalt egy község vezetője

Egy Botoşani megyei polgármester bejelentette, hogy lakatot tesz a polgármesteri hivatal ajtajára és hazaküldi az alkalmazottakat, ha nem kap pénzt a bérek kifizetésére és a fenntartási költségek törlesztésére. 

Dimăcheni község polgármestere, Ştefan Cojocariu hétfőn azt nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek, hogy a közigazgatási tevékenység felfüggesztését és a hivatal bezárását fontolgatja. "Sem a bérekre, sem a fenntartási költségekre nincs pénz. Azt hiszem, bezárom a polgármesteri hivatalt. Ha ebben a hónapban sem kapok pénzt, bezárom a polgármesteri hivatalt. Mindenki hazamegy, és lakatot teszek az ajtóra. Mit tegyek?" - nyilatkozta Cojocariu. 

Dimăcheni község önkormányzatának több mint egymillió lejre lenne szüksége, hogy év végéig fedezni tudják a kiadásokat. Dimăcheni község Botoşani megye legkisebb községe, 1.400 lakosa van. A polgármester és kilenc helyi tanácsos vezeti, akik közül nyolcan szociáldemokrata pártiak. 

Mint arról már beszámoltunk, az egységes bértörvény hatályba lépése miatt nőtt a bérek összege, a kormány a költségvetés-kiegészítéskor viszont nem biztosított keretet ezekre a kiadásokra. 

Kapcsolódók

Kimaradt?