Eldőlt, melyik a legszebb virágos erkély Kolozsváron

Szeptember 20-án a Kolozsvári Városszépítő Egylet felkért zsűrije meghozta döntését a Virágos Kolozsvár mozgalom által meghirdetett legszebb erkély, ablak és homlokzat kategóriákban.

A több mint két hónapon át zajló Virágos Kolozsvár mozgalom célja az volt, hogy Kolozsvár betondzsungelét virágokba öltöztesse, arra buzdítva a polgárokat, hogy különféle virágokkal díszítsék életterüket. A mozgalom során ablakokat, teraszokat és homlokzatokat lehetett elsősorban virágba borítani, azonban a zsűri különdíjas nyerteseket is kiválasztott.

A zsűrit Kalló Angéla, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem oktatója, fotóművész, Szabó Lilla, a Kincses Kolozsvár Egyesület programigazgatója, kultúrmenedzser, Florin Moroşanu, a Kolozsvári Művelődési Ház igazgatója, történész, Andi Daiszler, A Kolozsvári Kulturális Központ marketing menedzsere, újságíró és Macalik Arnold építész alkotta.

A virágbarát személyekből álló zsűri elsősorban azt tartotta szem előtt, hogy a benevezett projekt megfelel-e a pályázat kiírásának, hiszen kizárólag kolozsvári helyszíneken készült fényképekkel lehetett pályázni. A kritikus szemek emellett megvizsgálták a növények elhelyezését, szín- és formavilágát, azt, hogy mennyire van összhangban a környezettel, valamint azt is figyelembe vették, hogy a közismert petúnián és muskátlin kívül akad-e más növény az adott pályázatban. A nyertesek a következők:

Legszebb erkély díj: Lokodi Noémi Erkély c. pályázata

 Legszebb homlokzat díj: Székely István Homlokzat és erkély c. pályázata

​Legszebb ablak díj: Lupan Cristina Petunie (Petúnia) c. pályázata

A zsűri különdíja: Zolcsák Péter Györgyfalvi erkély c. pályázata

Az egyesület egyik különdíja: Láng Éva Magyar utca c. pályázata

Nădăşan Mirela Balcon Mirela (Mirela erkélye) c. pályázata az egyesület másik különdíjasa.

A szervezők hálásak, hogy a mozgalomban részt vevők szebbé, esztétikusabbá varázsolták lakókörnyezetüket, és reményüket fejezték ki, hogy a jövőben is folytatni fogják az elkezdett munkát - mutat rá a közlemény.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?