Önkéntesek segítenek Temesváron a viharkárok eltakarításában

Több tucat önkéntes szervezkedett a vasárnapi vihart követően Temesváron és elindították a „Temesvár legyen ismét szép” akciót, melynek célja visszaállítani a város vihar előtti kinézetét. 

A vasárnapi pusztító vihar után Temesvár másképp néz ki, mintha egy apokalipszis-filmbeli jelenet lenne. A katasztrófavédelmisek továbbra is dolgoznak a város közterületein, de az önkéntes tűzoltók, az önkormányzat alkalmazottai, az áram- és gázszolgáltatók, a rendőrség és a csendőrség is teszi a dolgát. Rengeteg területet érintett, a mentésre szakosodott csapatok száma nem elegendő, így arra gondoltak, hogy meghívják a felelősségtudatos állampolgárokat egy takarítási akcióra, mondta az akció kezdeményezője, Marisha Zaporojan a Jó modor iskolája szervezettől. 

A kezdeményezés célja a közterek megtisztítása a vihar által letört ágaktól, a szél által összehordott szeméttől. Abban reménykednek, Temesvár mihamarabb ismét régi pompájában fog csillogni. Egyes önkéntesek láncfűrésszel érkeztek, hogy a nagyobb ágakat feldarabolva, szépen sorba rakhassák az út szélére, ahonnan könnyebb majd elszállítani. 

Kapcsolódók

Kimaradt?