„Kerüljék el a fákat, omladozó falakat és cseréptetős épületeket”

Újabb viharriadó miatt Temesvár polgármestere kéri a város lakóit, hogy kerüljék el a fákat, omladozó falakat és a cseréptetős épületeket. 

Nicolae Robu az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közelményében figyelmeztet, hogy kedd estétől erős szélre és zivatarokra vonatkozó riasztás van érvényben, a meteorológusok szerint a szél erőssége elérheti az 50-60 kilométeres óránkénti sebességet, és a lehulló csapadékmennyiség pedig akár 25-30 liter is lehet négyzetméterenként. A vasárnapi vihart vélhetően több fa, illetve háztető stabilitása is megsínylette, fennáll a veszély, hogy lezuhannak - olvasható az idézett dokumentumban, amely ugyanakkor arra is kéri a Temesváron tartózkodókat, hogy a riasztás ideje alatt kerüljék a rossz állapotban lévő, omladozó falakat. 

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) kedd délutántól csütörtök estig érvényes, légköri instabilitásra és erős szélre való figyelmeztetést adott ki kedden az ország egész területére. A meteorológusok szerint szeptember 19-én 17 órától szeptember 21-én 23 óráig hegyvidéken, Máramarosban, Erdély és Moldva északi részein, helyenként Olténiában, Havasalföldön és a Bánságban viharos időre számíthatunk sok csapadékkal, záporral, zivatarral, helyenként jégesővel. A szél erőssége helyenként elérheti az 50-60 kilométeres óránkénti sebességet, a lehulló csapadékmennyiség pedig a 20, helyenként a 40 litert négyzetméterenként. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?