Hatalmas károkat okozott Erdélyben és Bánságban a vihar

Mihai Tudose vasárnap este az Antena3 televízióban bejelentette, hogy az Erdélyen végigsöprő vihar hatalmas anyagi károkat okozott, amelyek felmérése jelenleg is zajlik.

A miniszterelnök közlése szerint a belügyminisztériumban egy válságtörzs követi a fejleményeket. Arról biztosította a károsultakat és az érintett településeket, hogy a kormány anyagi támogatást nyújt számukra.

Erdély-szerte több kórház és iskola tetőzete rongálódott meg az ítéletidőben. Akad olyan tanintézmény, ahol héfőn szünetel az oktatás a viharkárok miatt. Megszámlálhatatlan gépjárműt rongáltak meg kidőlt fák vagy letört faága, tucatnyi településen szünetelt az áramszolgáltatás Arad, Temes, Fehér és Beszterce-Naszód megyében. A vihar a vasúti közlekedést is nehezítette, mert villamosvezetékeket rongált meg.

Mint korábban írtuk, a legnagyobb károkat Temes és Arad megyében okozta az ítéletidő. Temes megyében a tövestől kiszakított fák és letört ágak autókat rongáltak meg, villanyvezetékeket szakítottak el. A szél háztetőket rongált meg, teherautókat borított fel, Temesvár belvárosa órákra áram- és vízszolgáltatás nélkül maradt.

Aradon a szél tetőket tépett le, fákat döntött ki, reklámtáblákat borított az útra. Ítéletidő tombolt Krassó-Szörény megyében is: Resicabányán egy panelház teraszának tetőzetét szakította le és fákat döntött ki a szél. 

Kapcsolódók

Kimaradt?