Nem kértek románul miccset Hargita megyében a moldovai sztrádamenet résztvevői

Több tucat teherautó, motorkerékpár és személygépkocsi vonult végig szombaton és vasárnap a Iași és Marosvásárhely közötti útvonalon. Az „Autópályát Moldovának” akció résztvevői a két város közötti sztráda megépítését követelték.

A menet vasárnap délelőtt Gyergyóditróban is megállt. A szervezők szerint a Hargita megyei településen részesültek a legmelegebb fogadtatásban – számolt be a Facebook-oldalán Dan Mașca marosvásárhelyi politikus.

“A iași-i szervezők elmondták nekem, hogy a 98 százalékban magyarok lakta Hargita megyei Gyergyóditróban fogadták őket a legszívélyesebben a helyi hatóságok. A menet résztvevői románul beszéltek, és nem kértek miccset. Többek között pálinkával kínálták őket” – írta a Szabad Emberek Pártjának elnöke.

Mașca tájékoztatása szerint a ditróiak arról biztosították a szevezőket, hogy maguk is részt vennének a Bukarestbe tervezett későbbi menetben. Egyetértenek ugyanis azzal, hogy a Iași-Marosvásárhely autópályára szükség van, a sztráda nem csak Bukovina és Moldova, Székelyföld fejlődésén is lendítene.

Kapcsolódók

Kimaradt?