Az Ökumenikus Segélyszervezet 150 erdélyi családnál támogatta a beiskolázást

Az Ökumenikus Segélyszervezet 150 erdélyi családot támogat a beiskolázási segélyakciója keretében - közölte kedden a szervezet. 

Az erdélyi iskolásoknak szánt tanszercsomagokat kedden délelőtt adták át a marosvásárhelyi Lazarenum Alapítvány székhelyén. Az adományból marosvásárhelyi, illetve a környező településeken élő gyermekek, köztük az árvaházak lakói részesülnek. A beérkezett adományokból a segélyszervezet egységcsomagokkal vagy személyre szabott tanulási támogatással segíti azokat a családokat, amelyeknek nagy gondot jelent gyermekeik beiskolázása.

Fülöp G. Dénesné Suba Ilona a Lazarenum Alapítvány vezetője az MTI-nek nyilatkozva elmondta: hétfőn érkezett meg a segélyszállítmány, és kedd hajnaltól önkéntesek bevonásával állították össze a csomagokat. Hozzátette: nyilvántartják a környék nehéz helyzetben levő családjait, és e nyilvántartás alapján választották ki a segélyakció kedvezményezettjeit. Hozzátette: ezeket a családokat rendszeresen támogatják élelmiszercsomagokkal is, amelyeket szintén az Ökumenikus Segélyszervezettől kapnak. 

Amint az Ökumenikus Segélyszervezet közölte: a hatodik éve megszervezett adománygyűjtésének köszönhetően idén összesen ezer magyarországi, erdélyi, vajdasági és kárpátaljai iskolás jut beiskolázási támogatáshoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?