Iskolatáskákat és taneszközöket kapnak az előkészítősök Háromszéken

A háromszéki önkormányzat több mint kétezer előkészítő osztályos kisdiákot ajándékoz meg iskolatáskával és taneszközökkel. A hamarosan kezdődő tanév első igazgatói értekezletén, szeptember 7-én adják át a tanintézmények vezetőinek az Iskolatáska program keretében a 2100 előkészítő osztályos tanulónak szánt csomagokat – számolt be hétfőn Tamás Sándor tanácselnök. 

Az első iskolai napon a fiúk kék, a lányok pedig rózsaszín iskolatáskákat kapnak, színes és grafit ceruzákkal, szendvicses dobozzal, üzenő füzettel, valamint tolltartóval felszerelve. A Kovászna megyei önkormányzat idén összesen 121 000 lejt fordított a programra. Az iskolák kapuit első alkalommal átlépő mintegy 2 100 kisdiák egy-egy 58 lejes csomagot kap.

Tamás Sándor emlékeztetett, hogy az Iskolatáska programot hatodik éve bonyolítja le a háromszéki önkormányzat, és a visszajelzések szerint töretlen az akció sikere: nagy segítséget jelent a családoknak, hiszen a kereskedelemben ez a csomag sokkal többe kerül. Az Iskolatáska programmal arra szeretnék ösztönözni a szülőket, hogy irassák iskolába gyerekeiket.

(Címlapfotó: Vargyasi Levente)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?